Deep south trip med Stray: Milford Sound og Stewart Island

Vores Stray buspas inkluderede Deep South, hvor man kommer omkring Milford Sound og Stewart Island. Derudover kører bussen igennem Te Anua, hvor vi hoppede af for at gå vores Great Walk. Hele dette område af New Zealand kaldes Fiordland, og her finder man virkelig fortryllende natur, præcis som man forbinder med New Zealand – kæmpe bjerge, søer, floder, vandfald, smukke kystlinjer og brede enge – ja tak!

Klippeside i Milford Sound.

Klippeside i Milford Sound.

Milford Sound er måske New Zealands største turistmagnet og noget, vi virkelig havde glædet os til. Milford Sound er en fjord omringet af høje klippesider med vandfald. Her er virkelig flot, men vi må indrømme, at det ikke er absolut mest fantastiske vi har set. Det var flot, og vi så både regnbuer, vandfald og delfiner, men det var også ret turistet. Vi sejlede i en lille færge sammen med hundredevis af turister, primært hyperaktive kinesere med selfiestænger, og turen var egentligt bare at sejle ud i fjorden og tilbage. Det var heldigvis ikke vildt dyrt, vi gav omkring 60 $, men det var lidt for chill til os. Næste gang drømmer vi om at udforske Doubtfull Sound, der også er en fjord, men 10 gange større og 10 gange mindre turistet – dog også noget dyrere.

Sæler i Milford Sound - her gik de begejstrede kinesere totalt amok!

Sæler i Milford Sound – her gik de begejstrede kinesere totalt amok!

Efter en overnatning ved Gunns Camp, der ligger nær Milford Sound, gik turen mod Stewart Island. Stewart Island er en relativt stor ø, der ligger syd for sydøen. Færgeturen tager ca. 1 time og kan virkelig gøre én søsyg! Stewart Island er berømt for sin smukke natur, men især for sit rige fugleliv, der inkluderer kiwifuglen. Ønsker man at se den sjældne kiwi i det fri, er Stewart Island det bedste bud. Vi havde kun en enkelt overnatning på Stewart Island, hvilket var alt for lidt. Når man betaler for den dyre færge, er det langt smartere at udnytte det og blive lidt længere. Vi havde derfor også kun én aften til at gå på kiwijagt. Efter 1,5 times søgning i mørket vendte vi skuffede om, trætte og med våde sko. Om formiddagen før vores færge sejlede, tog vi en tre timers hike. Naturen var så smuk! Skovene var grønne og frodige, udsigten over havet var ubeskrivelig og sandstrandene havde en virkelig indbydende, gylden kulør. Der er desuden en Great Walk på Stewart Island, som vi drømmer lidt om at gå en dag.

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *