En fornemmelse af: Vietnam

Vietnam er nok det land i Asien, jeg er mest opsat på at besøge lige for tiden. I skarp konkurrence med Thailand, Japan og Indonesien. Og Laos og Malaysia og alle de andre selvfølgelig. Jeg har bare virkelig en god fornemmelse af Vietnam. Jeg har hørt så meget godt om landet og så er vietnamesisk min yndlingsgenre indenfor asiatisk madlavning.

Selvom Vietnam kan være lidt dyrere end andre asiatiske lande som f.ek.s x og y, så er det stadig et ekstremt billigt land at rejse i. Et måltid mad fra et gadekøkken koster ca. 4-10 kr, en øl koster omkring 3 kr og et kilo mangoer koster ca. 4-8 kr.

Mange turister i Vietnam bliver dog snydt af snedige lokale, der enten sætter kunstigt høje priser eller leverer en anden varer/service end aftalt. Nogle backpackere/turister har oplevet, at denne tendens har været ekstrem stor i Vietnam, og landet har derfor lidt et plettet ry blandt turister og andre tilrejsende. Til gengæld findes der tusinder, der beskriver deres oplevelser i Vietnam som blandt de bedste under deres rejse i Asien, hvilket har overbevist mig. Jeg må afsted. Også priserne på ting og mad, kan de lokale også finde på at snyde dig med. Ofte vil den pris, du først får, være det mangedobbelte af, hvad en lokal ville få tilbudt. Så vær forberedt og bevidst om dette, og gør dig klar til at forhandle lidt. Dette gælder desuden også i andre sydøstasiatiske lande som Thailand og Cambodia, så Vietnam er ikke nødvendigvis det værste land. Vietnam Rejser har her lavet en kort guide til, hvordan man kan undgå at blive snydt, når man booker ture rundt i landet.

Jeg har haft i tankerne at være i Vietnam i mellem to og tre uger, men eftersom man ikke behøver at have visum til Vietnam ved rejser på 15 dage eller mindre, overvejer vi at skære ned til 15 dage. Betingelsen er dog, at man skal have en gyldig udrejsebillet. Rejser man uden visum er dette utroligt vigtigt!

Er du på vej til Vietnam, så gør dig selv den kæmpe tjeneste at læse dette rejsebudget fra Backpackerne.dk!

Geografi

Vietnams hovedstad hedder Hanoi, og her opholder sig efterhånden rigtigt mange backpackere. Vietnam er et backpackervenligt land med en imødekommende befolkning, billige oplevelser og god mad – men pas på du ikke bliver snydt af de lokale, der ind i mellem godt kan være en smule griske. Der bor knap 86 millioner mennesker i Vietnam, mens landet kun er ca. 7,6 så stort som Danmark. Med ca. 7,1 mio. indbyggere er Ho Chi Mihn City Vietnams største by. Landet grænser mod Det Sydkinesiske Hav og har nabolandene Kina, Laos og Cambodja. Vietnam er desuden delt op i 59 provinser og 5 kommuner. Vietnams højeste bjerg hedder Fan Si Pan og er 3146 meter højt.

Skærmbillede 2015-07-16 kl. 20.20.38

Klimaet i Vietnam

Vietnam strækker sig over to klimazoner, og derfor er klimaet i den nordlige og sydlige del af Vietnam relativt forskelligt med henholdsvist subtropisk og tropisk monsunklima, hvor der i monsunperioden kommer relativt meget nedbør. Den sydlige del af Vietnam, er den mere tropiske del, og her er temperaturerne høje året rundt. I Ho Chi Mihn City, der ligger i den sydlige del af Vietnam er gennemsnitstemperaturerne 26-29 °C grader året rundt. I den sydlige del af Vietnam er der køligst fra november til januar, varmest (hede) fra februar til april/maj og regntid fra maj/juni til oktober. I Vietnam forekommer regelmæssigt taifuner, som fører ekstreme mængder regn med sig, hvilket ofte fører til enorme oversvømmelser.

I Hanoi, der ligger i den nordlige og subtropiske del af Vietnam ligger temperaturen om sommeren på ca. 29 °C, mens man i januar kommer helt ned på 16 °C eller lavere. Året kan her deles op i to årstider med vinter fra november til april og sommer fra maj til oktober. Længst mod nord i de bjergrige regioner er klimaet tempereret og tempereturerne er dermed endnu lavere.

Har I været forbi Vietnam eller planlægger I som mig en rejse dertil? Lad mig høre jeres tanker! :-)

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *