Gili Islands, Indonesien

Gili øerne i er virkeligt helt fantastiske og klart et must hvis man rejser rundt i Indonesien! Vi besøgte alle tre øer, Gili Meno, Gili Air og Gili Trawangan, hvoraf Gili Air helt klart er vores favorit – faktisk vores favoritsted i hele Indonesien.

Vi har desværre ikke så mange billeder fra Gili øerne – tror vi havde travlt med at slappe af. Der var smukt, dog ikke paradissmukt, men på Gili øerne var det stemningen og atmosfæren, der virkelig fangede os.

Gili Air – Paradis på backpackerbudget

Mens Gili Meno er kendt for at være den mere stille ø og Gili T er party-øen, så er Gili Air kendt for at være den mere alternative ø eller en blanding mellem Gili Meno og Gili T. Stemningen på Gili Air er helt anderledes, her hersker virker en stille og rolig laid-back ø-stemning, som vi virkelig nød. Atmosfæren er super cool og øen er ikke større at man hurtigt man komme rundt overalt, enten gående eller på cykel. Syd- og østsiden har den bedste strand og her er samtidig mest aktivitet, så derfor havde vi valgt at bo på nordsiden, hvor der virkelig var fred og ro. Her var virkelig idyllisk med fantastiske udsigter over det turkisblå hav til Lombok. Vi havde en ganske udemærket strand foran os, og ellers tog det 10 min på cykel at finde en af de bedre strande mod sydøst. Der er mange gode restauranter i alle prislejer på Gili Air og et bredt udvalg af fine resorts og hoteller, både til de fattige backpackere og til velhavende turister. Vi tog på snorkeltur og så havskildpadder og fine koraller, selvom Nusa Lembongan dog vinder, når det gælder snorkeling blandt farverige fisk og koralrev.

Vores stamcafé lige over for vores bungalow. Der er smukt og dejligt på Gili Air!

Vores stamcafé lige over for vores bungalow. Der er smukt og dejligt på Gili Air!

Palmemark på Gili Air. Grunden her er sandsynligvis til salg, så hvis man vil bygge sit eget lille slot, er det jo bare at komme i gang..

Palmemark på Gili Air. Grunden her er sandsynligvis til salg, så hvis man vil bygge sit eget lille slot, er det jo bare at komme i gang..

Det er svært at beskrive, hvad der gør Gili Air så perfekt, men der er virkelig den helt rigtige ø-vibe. Alt er chill og hyggeligt og rart, og ja – tag til Gili Air!! Der er ikke så meget at lave, hvilket egentligt er pointen, men alligevel havde vi alt for lidt tid. Sole på stranden, bade, snorkle, cykle rundt, spise, drikke lækre juicer, hænge ud i små hytter ved stranden, spise lidt mere og nyde solnedgangen. 10 point til Gili Air!
Chill Out Bar på Gili Air. Et favoritsted at hænge ud, nyde livet, svømme lidt, spise lækker mad og drikke øl. Ja tak!

Chill Out Bar på Gili Air. Et favoritsted at hænge ud, nyde livet, svømme lidt, spise lækker mad og drikke øl. Ja tak!

Solnedgang på Gili Air

Solnedgang på Gili Air

Gili Meno – Fred, ro og stilhed

Gili Meno er den mindste og mindst udviklede af de tre øer. Alt var meget stille herovre, nærmest dødt, især fordi vi rejser i lavsæsonen. Vi havde én overnatning, som vi brugte på et ret luksuriøst resort. Gili Meno har slet ikke samme cool stemning som Gili Air, men til gengæld har man lidt følelsen af at tiden står stille. Der sker absolut intet og efter en cykeltur rundt om øen, er der ikke så meget mere at foretage sig end at solbade eller svømme rundt i hotellets pool. På Gili Air brugte vi meget tid på at hænge ud på forskellige strandbarer eller restauranter, men på Gili Meno giver det ikke så meget mening. Der er en lidt restauranter o.l., men ikke steder man gider hænge ud i lang tid. Hvis man gerne vil være lidt alene, er Gili Meno nok stedet at tage hen.
Perfekt, hvid sandstrand foran vores resort på Gili Meno

Perfekt, hvid sandstrand foran vores resort på Gili Meno

Gili Trawangan – Hvor det hele sker

Vi havde egentligt tænkt os at undgå Gili Trawangan, da det er kendt som en crazy fest-ø, men vi havde alligevel læst en del godt om Gili T og ville da også gerne opleve øen. Gili T har slet ikke som samme lækre ø-stemning som Gili Air, men virker egentligt bare som en stor by med vand omkring. Der er ret hektisk og travlt på hovedgaden ved vandet, men slet ikke så hektisk som f.eks. Kuta på Bali. At der er travlt og sker en masse gør os ikke noget, men Gili T mangler bare den lækre ø-vibe. Der er dog en del restauranter og strandbarer, hvor det ville være lækkert at hænge ud i løbet af dagen, men disse finder man også på Gili Air, hvor det hele var meget bedre (synes vi). Til gengæld er der meget mere gang i bylivet på Gili T. Min personlige favoritoplevelse på Gili T er klart de indonesiske livebands, der forsøger at synge populære engelske sange. Jeg tvivler på, om de læser lyrics, hvor det lyder mere som om de bare synger, hvad de umiddelbart synes de kan høre. Men de er skønne og sjove, så det skal i hvert fald opleves!
Solnedgang fra det højeste punkt på Gili Trawangan.

Solnedgang fra det højeste punkt på Gili Trawangan.

Vores anbefaling er at man bruger det meste af sin tid på Gili Air, hvor det er simpelthen bare er absolut lækkert at være. Dog er det bestemt ikke spild af tid, hvis man smutter forbi Gili Meno eller Gili T, enten for at opleve forskelligheden eller for selv vælge sin egen favorit-ø.
0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *