At leje en autocamper i New Zealand

Som tidligere nævnt skal E og jeg på roadtrip med en autocamper på Nordøen i New Zealand. Derfor er researchen nu rettet mod, hvordan vi får fingrene i sådan en sag. Vores umiddelbart eneste kriterie er, at man skal kunne sove to personer i den. Og så er det selvfølgelig belejligt, hvis prisen er lav og forsikringen er overskuelig.

Lej autocamper gennem rejsebureau

Fordelen ved at købe gennem et rejsebureau er, at man har et bagland, der kan hjælpe og man ikke står med alt ansvaret selv. Det er også relativt overskueligt, eftersom man ikke skal tænke yderligere over forsikring eller sengelinned. Somme tider kan det være billigst at leje bilen gennem en direkte bureau selv, eftersom man derved sparer omkostningerne til den service, som rejsebureauet yder, men omvendt har rejsebureauerne også ofte fordelagtige aftaler med biludlejningsfirmaerne. Derfor må man i hvert tilfælde, hvad der bedst kan betale sig – købe en service eller klare det selv. Husk dog, at man ofte også skal købe selve flybilletten gennem rejsebureauet før de tilbyder andre servicer!

Jysk Rejsebureau

Jysk Rejsebureau tilbyder to forskellige former for transportmidler i New Zealand: biler, campers/motorhomes samt en minicampere. Vi er ikke interesseret i biler, da vi gerne vil sove i bilen og ikke i et telt ved siden af. Campers/motorhomes er de helt store autocampere, som især familier rejser rundt med. Vi er low budget backpackere, så vi vælger naturligvis en minicamper. Den er ikke meget større end en almindelig bil, hvilket betyder at den er lettere at køre rundt i for os samt benzinøkonomisk. I minicamperne finder man en dobbeltseng samt køkkenfaciliteter. Derved kan man spare mange penge på kost og logi, da man selv kan lave maden, hvilket ofte er billigere (på de hostels, hvor backpackere overnatter, vil der som oftest også være køkkenfaciliteter). Hos Jysk Rejsebureau får man følgende med i lejen af autocamper: standard forsikring (dog med selvrisiko), 24 timers roadside assistance, flere chauffører, fri kilometer, sengetøj, køkkenudstyr, dvd, dvd film og cd afspiller.

Kilroy

Hos Kilroy udlejes der forskellige typer campervans, som det også kaldes, i flere forskellige størrelser. Da vi går efter en lille og økonomisk model, har vi især kigget på deres Spaceship Campervan, der ikke er meget større end en almindelig bil. Det betyder, at den kan køre på mindre veje, hvor de største campervans ikke er velkomne. I bilen er der køleskab, komfur, siddeplads til 4 personer, som laves om til soveplads til to personer.

Mighty Lowball skulle være en af de billigste campervans for to personer i New Zealand. Den indeholder komfur, vask og køleskab, sengen trylles om til et lille spisebord med plads til fire personer, og der skulle være masser af plads til baggage. Størrelsen minder lidt om en varevogn, og Mighty Lowball, der også er kendt som ”The Breezer”, er dermed lidt større end Spaceshippen

Cabana Jucy campervanen ligner lidt en Spaceship og er heller ikke meget større end en personbil. Den indeholder komfur, køkkenvask og køleskab og har kun sidde- samt sovepladser til to. Med en Jucy Campervan er der halvpris, når man skal med færge over Milford Sound. Normalvis skal man være 21 år for at leje denne campervan, men gennem Kilroy skal man kun være 18 år. Jysk Rejsebureau har en lignende campervan fra Jucy.

Nu skal der hentes tilbud fra Rejsebureau og Kilroy. Når jeg har en fornemmelse af prislejet, begynder jeg at sammenligne med andre selskaber, både danske og udenlandske, og når jeg er kommet nærmere det bedste tilbud, opdateres indlægget.

Hvilke erfaringer har I med autocampere? Har I gode/dårlige med særlige modeller eller udlejningsfirmaer? :-)

Husk at være særligt opmærksom på!:

  • I New Zealand kører man i venstre side af vejen
  • Du skal have et internationalt kørekort
  • Forsikringer! Følger de med i lejen eller skal du selv sørge for det?
  • Nogle gange skal man have haft kørekort mindst 1 år, før man kan leje en autocamper.
  • Vær opmærksom på veje, hvor din camper ikke må køre. eks. Skippers Road (Queenstown), Ball Hut Rd (Mt Cook) og Ninety Mile Beach (Northland).
0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *