Planen for min adventurerejse

En skitse af mit kommende eventyr til Oceanien og Sydøstasien

Jeg skal ud og rejse. Og jeg glæder mig! Bloggen er lidt en forberedelse til rejsen, hvor jeg har tænkt mig at dele al min research med andre interesse rejsende – nok primært backpackere som mig. Bloggen vil naturligvis rumme meget mere indhold end kun emner, der vedrører mit eventyr. Alligevel synes jeg mit eventyr fortjener en præsentation. Som det ser ud nu. For alt ændrer sig hele tiden, vi får hele tiden nye idéer, opdager spændende steder og oplevelser, jeg bare ikke må undgå.

Planen er:

  • Jeg skal rejse med min kæreste E. Vi har været sammen i mere end to år og har samme ambitioner om vores store rejse. Vi passer godt sammen, kan holde hinanden ud (heldigvis ;-)) og giver plads til hinandens ønsker – perfekt rejsemakker.
  • Fra august til december skal vi tjene penge op! Vi har en lille opsparing, men vi regner med, at spare størstedelen af vores budget op i denne periode.
  • Vores budget er på omkring 60.000 kroner. Plus minus. Nu må vi se, hvor realistisk det er.
  • Vi regner med at rejse fra januar til maj – minimum fire måneder.

Vi er begge kæmpe fan af New Zealand og helt vilde med naturen – den må vi bare opleve. NZ er derfor højeste prioritet. New Zealand er ikke det billigste land at backpacke i, og med et stramt budget må man prioritere. Som planen er nu, betyder det, at der ikke er plads til Australien – desværre. Jeg tænker, at Australien kræver både meget tid og mange penge, hvis man virkelig skal have noget ud af det, så i stedet for at bruge tre uger på at fjolle rundt og ærgres over, alt det man ikke kan nå i dette store land, har vi fravalgt Australien. Det betyder til gengæld mere tid i New Zealand – yay.

Vi er unge og har et langt liv foran os, så på et eller andet tidspunkt bevæger vi helt sikkert næsen med Oceanien igen – og tilbringer lots of time i Australien.

Roadtrip i New Zealand

I New Zealand drømmer jeg om at cruise rundt i en lille autocamper og campere i det fri. For mig er det ren frihed. E drømmer derimod om at bo på billige hostels og køre med offentlig transport (som for backpackere i NZ faktisk fungerer rigtigt godt) – og dermed være fri for bilen. Jeg tænker det bliver en kombination. I forhold til oplevelser, tror jeg umiddelbart vi holder os lidt væk fra bungeejumping osv. Ikke fordi vi ikke tør ;-), men fordi vi hellere vil bruge tiden og pengene på virkelig at opleve naturen.

Derefter bevæger vi os mod Indonesien. Vi vil rigtigt gerne ud på nogle øer (jeg drømmer også om Fiji og Maldiverne), men samtidig må vi tænke på det økonomiske aspekt.

Herefter står den på seriøs low budget backpacking i Sydøstasien. Vi skal rundt omkring, opleve en masse natur og kultur, opleve den lokale stemning og spise en masse lækker mad. Thailand er stensikkert, og jeg tænker vi nok også helt sikkert kommer forbi Vietnam. Derudover har vi især overvejet Nepal, Malaysia, Laos, Myanmar, Cambodia og Sri Lanka. Hvad tænker I? Og hvad kan I anbefale?

Paradis findes (også) i Thailand

Hvis vi kan få det til at hænge sammen rent økonomisk og tidsmæssigt, slutter vi af med to uger i Japan, da vi har nogle kontakter her. Og at slutte eventyret med et par dage i Tokyo ville jo heller ikke være helt skidt.

Jeg vil SÅ gerne høre jeres tanker! Både i forhold til min rejse og i forhold til jeres egne planer ☺

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *