Rejseøkonomi: Dét koster det at rejse rundt i de forskellige lande

Der er så mange spændende lande og fortryllende områder, man gerne vil se, og selvom man har optjent en god slat penge, så kan det være svært at skabe sig et overblik over, hvor mange penge en backpacker rejse egentlig koster. Derfor har jeg lavet en lille oversigt over, hvad det cirka koster pr. måned at rejse rundt de forskellige steder i verden. Det kommer jo helt an på, hvordan man rejser, og det varierer meget fra person til person, men jeg synes selv, at det er rart med et lille overblik.

Skal man rejse i mange måneder på et stramt budget, bør man måske overveje nogle af de billigere lande, hvor man kommer længere for pengene.

Flybilletten kan man ofte få til omkring 15.000 kroner alt afhængigt af hvor langt man skal og hvor mange stop man gerne vil have på sin rejse. Vi regner med at give mellem 10.000 og 15.000 for – vi skal til New Zealand, Sydøstasien og Japan. For 15.000 vil man hos nogle rejsebureauer og kunne få stop i Australien og evt. Fiji med. Når ”grundprisen” er betalt, er det begrænset hvor meget den stiger pr. ekstra stop – det er værd at tage med i sine rejseovervejelser og et argument for, at opleve flere steder, når man nu alligevel er af sted.

Ser man på rejseomkostningerne fra et mere kortsigtet perspektiv, så koster det undervejs også mange penge hele tiden at flytte sig, frem for at blive i samme område. E og jeg har både tænkt økonomien igennem fra et kortsigtet og et langsigtet perspektiv. F.eks. snupper vi sandsynligvis Japan med, når vi nu er af sted, men fravælger Australien samt begrænser antallet af lande i Sydøstasien. Ser man på flybilletten koster det måske kun 1000 kroner mere at tilføje Australien, men ser man på rejseomkostningerne undervejs, er det klart billigere at blive i New Zealand lidt længere i stedet for at flytte sig – selvom prislejet i de to lande er næsten det samme. Eksempelvis er det jo billigere bare at have ét langt buspas i NZ, i stedet for to kortere i både NZ og Australien.

Generelt er de dyrere steder at rejse destinationer som Nordamerika, Europa, Rusland, Japan, Australien, New Zealand og Canada. I Australien skal man regne med ca. 20.000 kr om måneden for transport, overnatning og forplejning, mens beløbet ”kun” er ca. 18.000 kr pr. måned i New Zealand. Også omkring 18.000 kroner skal man give for en måned i Japan. På Fiji, hvor man sjældent er mere end et par uger, må man regne med helt op til 800,00 kr pr. dag.

De billigere destinationer er f.eks. Sydøstasien, Indien, Kina, Sydamerika og Mexico, Thailand, Malaysia, Kenya, Indonesien, Peru og Venezuela. I Sydøstasien skal man regne med at bruge ca. 7.000 – 9.000 kr pr. måned alt efter hvor hurtigt man flytter sig og i hvilke lande med rejser i. F.eks. kan lande som Thailand og Malaysia være dyrere end Indien og Cambodja.

I Afrika kan priserne for at rejse rundt varierer helt ekstremt. Nogle lande kan være ekstremt dyre, mens et land som Ghana eksempelvist er vildt billigt.

Vi regner med at bruge omkring de 8.000,00 kr. pr. måned i Sydøstasien, mens vi i New Zealand vil forsøge at holde os under 15.000 kr. pr. måned pr. person. Dette kan muligvis synes at være lavt sat, men at rejse som et par er markant billigere pr. person end at rejse alene. Ifølge Kilroy er et pars udgifter er kun 50 % højere end udgifterne hos en person, der rejser alene. Endnu en faktor at tage hensyn til, når man planlægger sit budget. Som par er vi jo to til at splitte om benzinen til en autocamper, vi kan bedre minimere madspil, sove i dobbeltværelser frem for enkeltværelser (medmindre vi ender i en sovesal selvfølgelig) og måske også forhandle os til en bedre rabat, når vi skal købe vores rejseudstyr.

Vi køber vores flybilletter gennem et rejsebureau og her er det oplagt også at snakke om budget for rejsen og få gode råd fra professionelle. Når vores endelig budget er lagt, ryger det naturligvis på bloggen.

Hvad regner I med at betale for jeres backpackerrejse? Og hvad har I selv af erfaringer? Del meget gerne i kommentarfeltet! :-)

2 Comments

2 Comments on Rejseøkonomi: Dét koster det at rejse rundt i de forskellige lande

 1. Mads & Camilla
  august 6, 2015 at 2:27 pm (3 år ago)

  Det lyder som om I har gjort jer en del overvejelser om udgifterne på jeres rejse. Vi syntes dog at I sætter priserne ekstremt højt. Har I nogen erfaring fra landene eller gætter I? Vi har rejst som par i et år og vi vil klart anbefale jer at bo på hostels. I kan også få billigere privatværelser her og I møder en masse andre rejsende som I kan snakke med – hotelværelser er lækre, men ensomme med tiden 😉
  Vi håber at i får en god rejse!
  Mads & Camilla

  Svar
  • linettevestergaard
   august 14, 2015 at 10:17 am (3 år ago)

   Hej Mads & Camilla!
   Tusind tak for respons! Nej, vi har endnu ingen rigtige erfaringer, men er kommet frem til priserne via research og informationen gennem vores rejseselskab. Men kun dejligt at I mener vi har sat priserne for højt frem for for lavt. Så bliver der forhåbentligt lidt ekstra luft i budgettet.
   Vi regner bestemt også med at bo på hostels, når vi ikke couchsurfer.
   Btw fantastisk blog I har – vi nyder at følge med! :-)

   Mange hilsner
   Linette

   Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *