Rotorua

Rotorua er en fantastisk by, som jeg virkelig vil anbefale, at man besøger, hvis man rejser rundt på nordøen. Rotorua er især kendt for sine geotermiske kilder og er en af new zealændernes yndlings turistdestination. Vi brugte alt for mange penge i Rotorua, men opholdet var hver en krone hver! På grund af de geotermiske kilder, kan man finde boblende mudderpøle og små vandhuller med brandvarmt vand midt i byens park. Vi besøgte dog et område lidt uden for byen med vildt mange geotermiske kilder!

White Water Rafting

Det første vi lavede i Rotorua var white water rafting. Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forventet, men det var klart vildere, end jeg lige havde troet! På vej derud fortalte de om risikoen for og hvordan man skulle reagerer, hvis man faldt ud, hvilket jeg først troede var usandsynligt. Det var det bestemt ikke, fandt vi ud af! Vi skulle rafte ned af et vandfald på ca. 7 meter. Vandfaldet er et af de mest vertikale vandfald, som man kan rafte ned af. Det var fuldstændigt vanvittigt og mega sjovt! Vi var seks personer i gummibåden ud over guiden og tre af dem faldt ud på vej ned af vandfaldet (Eskild og jeg blev siddende. Vi har dog de sjoveste billeder af Eskilds ben, der hænger ud af båden på vej ned af vandfaldet, så helt stabilt sad vi ikke). Udover det store vandfald, var der en masse små vandfald og udfordringer, der gjorde turen super sjovt. For at give os endnu et lille adrenalinkick sendte vores guide os ud af båden og ned i vandet. Vi skulle nu rafte ned af et lille vandfald – uden for båden. Der var en del tumult, da vi endelig kunne kravle op i båden og måtte hive hinanden ind, da vi pludselig indså, at vi manglende én af drengene. Vi kunne virkelig ikke se ham nogle steder, og lige der hamrede mit hjerte ekstra hårdt. Heldigvis var han bare blevet samlet af en anden gummibåd, men de sekunder, hvor han var helt væk, var virkelig uhyggelige. White water rafting kostede knap 90 $ og var en fantastisk oplevelse. Gør det!

I'm going on an adventure!

I’m going on an adventure!

Hobbitton

Rotorua er også ret berømt for en anden turistmagnet; Det uundgåelige Hobbiton. Jeg synes Hobbiton var virkelig cool, og vi afsluttede besøget med en vaskeægte Hobbit-øl/cider, men hvis man ikke er fan og virkelig er på budget, er det samtidig en af de ting, men måske skulle spare væk. Besøget i Hobbiton kan godt virke lidt rushed pga. den enorme turistmængde, man skal følge med sin guide hele tiden og det eneste man egentligt laver, er at kigge, tage billeder og lege turist. Til gengæld er det som sagt et virkelig cool sted, detaljerne er så fine og gennemførte og generelt er det bare et ret fedt sted at se. Vi gav 110 $ pp for Hobiton inkl. transport fra Rotorua og Hobbit-øl. Er du fan? Gør det! Er du lidt interesseret og har råd? Gør det! Er du kun lidt fan og har egentligt ikke råd, så brug pengene anderledes. Vi er stadig glade for, at vi besøgte Hobbiton, også selvom det var dyrt, men det er bestemt ikke det bedste value for money sted, vi har besøgt.

På besøg hos Frodo & Bilbo!

På besøg hos Frodo & Bilbo!

Hells Gate – Geotermiske kilder

Vores sidste pengesluger i Rotorua var Hells Gate, et kæmpe geotermisk område. Der lugter ret dårligt, lidt af rådne æg, grundet de gasser, som kommer op af jorden her. Undervejs nød vi Hells Gate og efterfølgende var de glade for, at vi besøgte stedet, men jeg har efterhånden fortrudt det lidt – for lugten af de rådne æg har seriøst forfulgt os! Vi købte en combo pakke, hvor man både får en guidet tur rundt i det store, geotermiske område samt får en tur i mudderbad og sulfurspa. Vi så boblende mudderpøle, søer og kilder med varmt vand i komplet forskellige temperaturer og giftige, små søer med ph-værdier på 1. Efter den guidede tur kom vi i mudderbad og sulfurspa, og det må være her, at lugten virkelig har sat sig fast i os. Min bikini stinker, en af Eskilds t-shirt, som jeg først brugte efterfølgende stank så meget, at vi måtte smide den ud og vi tror snart, at en anden også snart må lade livet. Min sølvring er blevet kobberfarvet (egentlig meget pæn..) bare af luften derude. Vi gav 75 $ pp for det hele inkl. transport, og vi havde en skøn dag derude i selskab med vores hollandske ven Jaron. Men lugten. Seriøst. Er man på stramt budget (hvilket vi egentligt er..) kan man nøjes med de små geotermiske kilder, der er i Rotoruas park. Vores Straybus stoppede desuden også ved en kæmpe boblende mudderpøl senere på rejsen.

De små og store søer bobler og ryger - og stinker!

De små og store søer bobler og ryger – og stinker!

Rotorua by var meget hyggelig, men ret stille og butikkerne lukkede tidligt. Torsdag aften er der night marked, hvor vi fik lidt street food og lørdag er der marked i parken. Vi var der var torsdag til lørdag, hvilket var perfekt! Vi boede på Crash Palace, som både er et bedste og billigste hostels, vi har boet på indtil videre. Dog hørte vi, at Base i Rotorua skulle være endnu bedre! :-)

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Comment *