Vietnams bedste by: Hoi An

Efter Hai og hans makker fra Vietnam Easy Rider Tours havde sat os af i Nha Trang, havde vi to overnatninger i byen. Nha Trang er et russisk ferieparadis, så det vrimler med russere, og der er egentligt ikke vildt meget at lave. Vi var ude og få vildt billge drinks – en lille spand rom og cola til godt 10 kroner. Colaen car temmelig flad og det smagte ikke rigtigt af rom, men vi blev da i hvert fald i vældigt godt humør 😉 Ellers slappede vi egentligt bare af, spiste en masse mad samt var en tur forbi stranden for at bade. Stranden var egentligt fin, men der var ret mange tråde fra gopler i vandet, så selvom vi ikke kunne se noget, så kløede huden helt vildt. To dage i Nha Trang er passende og mere end rigeligt, medmindre man er russer 😉

Udsigten, da vi ventede på morgenmaden efter natbussen fra Nha Trang til Hoi An, ved Homeland River Homestay.

Udsigten, da vi ventede på morgenmaden efter natbussen fra Nha Trang til Hoi An, ved Homeland River Homestay.

Vi tog natbussen til vores absolutte yndlingsby i Vietnam – ja faktisk vores yndlingsby på hele rejsen – nemlig Hoi An. Hoi An er en relativt lille by, men den er SÅ hyggelig! Vi blev ved med at udskyde vores afrejse, så vi endte med at have 5 nætter, men vi kunne være meget længere, hvis vi havde haft tid. Hoi An er som sagt den hyggeligste by, hvor man nemt kan cykle rundt. Centrum i byen består af de hyggeligste gader med små butikker, restauranter og caféer, og der hænger smukke lanterner over gaderne. Mange af gaderne er spærret af for motorkøretøjer en stor del af dagen, så man kan kun cykle eller gå rundt, hvilket er så skønt. Hoi An er samtidig kendt for sine mange skræddere, og vi fik syet både jakkesæt, kjoler og lædertasker. Desuden fik vi Vietnams allerbedste mad og den allerbilligste øl. Og vi boede det allermest perfekte sted. Livet var virkelig godt i Hoi An!
Hyggelig gade i Hoi An.

Hyggelig gade i Hoi An.

En lille sti langs floden, som vi cyklede på, når vi skulle ind til byen.

En lille sti langs floden, som vi cyklede på, når vi skulle ind til byen.

De fineste lamper, der hænger overalt i gågaden i Hoi An.

De fineste lamper, der hænger overalt i gågaden i Hoi An.

Sightseeing i Hoi An: Templer, gamle huse, broer og traditioner

Vi kunne gratis låne cykler fra vores guest house, men ellers kan de billigt lejes, og det er nemt og sikkert at komme rundt. Hoi An er fyldt med små seværdigheder som templer og gamle huse, som man billigt kan besøge. Hos turistinformationen kan man købe et 5-turs klippekort til de mange attraktioner, og så snupper de et klip, når man besøger et sted. Eskild og jeg besøgte følgende fem forskellige steder, men der var mange, mange flere!
Bag denne fine port gemmer sig et tempel, som vi besøgte.

Bag denne fine port gemmer sig et tempel, som vi besøgte.

Japansk inspiriret bro :-)

Japansk inspiriret bro.

At finde den bedste skrædder i Hoi An

Der er uoverskueligt mange skræddere i Hoi An, men via TripAdvisor og diverse anmeldelser på internettet er det relativt nemt at finde frem til nogle stykker, der lyder interessante. Vi fandt 5 skræddere, og tog rundt på cyklen og besøgte dem alle. Vi endte med at vælge Tony The Tailor, hvor Eskild fik syet en blazer + bukser, en skjorte samt 3 butterflies. Jeg fik en nederdel og en lang blazer.
På en tilfældig cykeltur kom vi forbi My Anh, og efter at have tjekket anmeldelser på TripAdvior, fik jeg syet endnu en blazer + bukser, to kjoler samt en nederdel. Kjolerne fik jeg syet efter nogle billeder, jeg viste, og resultatet er lidt ligesom de der “Expectations vs. Reality”. Det var flotte (og heldigvis billige), og jeg skal nok få dem brugt, men ift. “hverdagskjoler” (modsat gallakjoler)  tror jeg man får ligeså meget ud af købe dem i almindelig tøjbutikker. Men de blev fine og det er mine helt egne kjoler! 😉
Eskild fik repareret sin ødelagte sandal til godt 15 kr. ved en tilfældig skomager på gaden. Og reparationen holder top!

Eskild fik repareret sin ødelagte sandal til godt 15 kr. ved en tilfældig skomager på gaden. Og reparationen holder top!

Eskilds skæg bliver lige trimmet hos en traditionel babershop i Hoi An.

Eskilds skæg bliver lige trimmet hos en traditionel babershop i Hoi An.

Stranden ved Hoi An

Ikke så langt fra Hoi An ligger en lækker strand, som klart er et besøg værd! Er man den friske og nærige type kan man sagtens cykle, men vil man spare tid og kræfter, så kan man billigt leje en scooter og smide sin kæreste op bag på. Jeg synes selv jeg er blevet en haj til at køre scooter i Vietnams trafik – er man ikke lige så erfaren, så er Hoi An dog virkelig en taknemmlig by at køre i. Trafikken er slet ikke så slem, og når man kommer lidt ud af byen på vej mod stranden, så kommer man til nogle virkelig lækre og tomme veje.
Fra Hoi An skal man egentligt bare følge vejen til stranden, og så er man der lige pludselig. Da vi kom til kysten, kørte vi dog et par kilometer mod nord for at finde et sted uden alt for mange turister. Der er skilte med “free parking” over alt, men det forudsætter dog, at man betaler for en strandstol. De er til gengæld så billige, at man faktisk ikke magter at forhandle om prisen.
Stranden tæt ved Hoi An.

Stranden tæt ved Hoi An.

hoi an beach

Maden i Hoi An: Vietnams bedste mad

Hold fast, hvor vi spiste lækker mad i Hoi An! Det var SÅ lækkert! Vi fik alle mulige lækre vietnamesiske retter inkl. Cao Lau, som er en nuddelsuppe speciel for Hoi An. Her er vores favorit-retter:

Cao Lau

En lækker klar oksesuppe med tykke, hjemmelavede nudler, svinekød og sprøde flager, af noget, vi ikke helt kan definere. Men mega lækkert!

Cao Lau! Man får også serveret nogle salatblade, som man smider ned i suppen. Haps!

Cao Lau! Man får også serveret nogle salatblade, som man smider ned i suppen. Haps!

Friske forårsruller

Stegte forårsruller

Skærmbillede 2016-05-24 kl. 17.40.35

White rose

En slags dumpling med rejer

Bahn Mi

Billige sandwiches med lækkert fyld

Bahn Xeo

En slags pandekage / pizza / omelet. Man lægger den på et stykke rispapir og putter lidt ekstra fyld på, før man ruller den sammen og dypper den i sauce. Mega lækker!

Crispy dumplings

Bia Hoi

Bia Hoi er vietnamesisk frisk øl. Sandsynligvis verdens billigste øl! Hos vores favoritrestaurant kostede det kun 3 VND (knap 1 krone) pr. glas!
Øl til 1 krone!

Øl til 1 krone!

Vores favoritrestauranter i Hoi An

Vi fik som sagt den absolut bedste mad i Vietnam, og vi fandt naturligvis også de allerbedste restauranter, som vi kun kan give den største anbefaling! Vi fandt vores spisesteder gennem Lonely Planet og denne blog, hvor man også finder adresserne og flere lækre billeder.

Morning Glory

Fantastisk Banh Xeo og lækker, kold hvidvin! Vi prøvede nogle forskellige retter, og alt var fantastisk! Prøv deres Hoi An Vaffel med kanel og is til dessert – mums!
Det, der ligner en frikadelle på skyd, er i virkeligheden en slags rejemousse på en stang af sukkerør.. Skal rulles i rispapir sammen med salaten.

Det, der ligner en frikadelle på skyd, er i virkeligheden en slags rejemousse på en stang af sukkerør.. Skal rulles i rispapir sammen med salaten.

Ba Le Well

Specialiserer sig i Bahn Xeo, men vi synes den smagte lidt mærkelig. De har en fast menu bestående af fire ting, som alle skal rulles ind i rispapir og spises som “wraps”. Vi var vilde med deres “svinesteaks på spyd” samt forårsrullerne, mens “frikadeller på spyd” og bahn xeo ikke lige var vores kop te.

Cao Lao stedet

Her var vi 4 eller 5 gange. Det var her vi fik den billige øl og den seriøst gode cao lau. Vi smagte på alt muligt, og det hele var sindssygt lækkert! Især forårsrullerne, både de stegte og de friske. Og bahn xeo. Og ejeren er verdens sødeste dame! Hun er for det meste alene og tager sig god tid i køkkenet, så forvent noget ventetid. Ventetiden kan med fordel bruges på at glæde sig til den lækre mad, der om lidt kommer, samt at tyller en masse billig øl!

Ganesh (Indisk reataurant)

Selvom det måske kan virke mærkeligt at spise indisk i Vietnam, så har vi, som vi også læste i denne blog, jo aldrig været tættere på Indien end vi er nu. Og maden var fantastisk! Vi var der to gange, og jeg fik to slags karry – Eskild fik tomatsuppe og naan brød begge gange. Virkeligt lækkert sted – og så får man kolde klude til sin svedige pande! Vi fik den vildeste hjernefrys haha, men virkelig rart at blive kølet lidt ned.

Homeland River Homestay

Okay, vi fik verdens bedste morgenmad hos vores guest house! Vi fik altid omelet med brød, jeg fik iskaffe og Eskild fik te. Omeletten var mega lækker og gigantisk, kaffen var den bedste jeg fik i Vietnam, og servicen var helt perfekt. Vi savner Hoi An og vi savner Homeland River Homestay!
Udsigt fra vores fantastiske guest house, Homeland River Homestay.

Udsigt fra vores fantastiske guest house, Homeland River Homestay.

Generelt så ELSKER vi Hoi An! Jeg drømmer om at vende tilbage og blive i laaang tid. Måske engang, når man skal skrive en stor opgave på uni, så kunne man tage til Hoi An og være i en måned, og bare skrive opgave og være og have det bedste liv. Hæhæ. I hvert fald: Tag til Hoi An og sæt god tid af!

0 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *






Comment *